vineri, 15 iulie 2011

CONTINUĂM REZISTENŢA LA ROŞIA MONTANĂ! MASIVUL CÂRNIC CONDAMNAT LA DISTRUGERE!

Dragi camarazi, prieteni, frati romani,
Va ducem la cunostinta trista veste ca, în ciuda deontologiei profesionale si a legislatiei in vigoare, Comisia Nationala de Arheologie (CNA) a aprobat eliberarea de sarcina arheologica a Masivului Cârnic, purtatorul celor mai importante vestigii arheologice romane, dacice si protodacice de la Rosia Montana, patrimoniu cultural-istoric ce se constituie intr-un veritabil certificat de nastere al poporului roman! Aceasta desi in 2003, aceeasi comisie mai emisese un astfel de certificat, anulat dupa un an de instantele romanesti. Un tezaur arheologic precum amsivul Carnic nu poate fi epuiyat de sarcina arheologica decat in yeci de ani, nicidecum in 7 ani!
Din informatiile ce le avem pana la acest moment, se pare ca ancheta deschisa de DNA ministrului UDMR Laszlo Borbely, a constituit o presiune politica a actualei puteri
asupra aliatului guvernamental UDMR, suficienta cat sa forteze mana ministrului Kelemen Hunor, mana care a si semnat certificatul de eliberare de sarcina arheologica a masivului Cârnic.
Din nefericire pentru acest neam rastignit de caiafe si pilati, din jocurile politice ale politicienilor fanarioti de pe malurile Dambovitei, ies astfel de acte administrative cu caracter de tradare nationala. Pentru a se pastra la putere, sunt in stare sa cedeze pamantul sfant al patriei, cu toate bogatiile de sub el.

Dragi prieteni,

Am luat deja legatura cu motii care tin de 14 ani rezistenta la Rosia Montana. Ei se organizeaza si vor ataca in instanta si acest certificat, asa cum au facut-o in 2003, cand au castigat anularea lui.
Ei sunt hotarati sa mearga pana la capat in apararea ultimei bogatii strategice a Romaniei, aurul Apusenilor, in apararea vetrelor lor si vestigiilor lasate de stramosii nostri.
Dar ei trebuie sa fie sprijiniti de toti romanii.

Camarazi, prieteni,


Trebuie sa ne mobilizam in acest ceas. Mobilizarea trebuie sa fie generala! Societatea civila, organizatiile politice, cetatenii fiecare si toti la un loc. Sa sensibilizam forurile interne si mai ales cele europene, care au mai oprit de cateva ori pana acum inceperea exploatarii de la Rosia Montana!

Vom reactiva campania "Rosia Montana rezista!", desfasurata anul trecut cu succes. Vom organiza din nou proteste publice, manifestatii, marsuri in Capitala si principalele orase, si tabere la Rosia Montana.

Noua, camarazi, ne revine misiunea antrenarii segmentului nationalist din societatea romaneasca, in aceasta lupta care este una de prim interes national.

Nu putem admite sa se distruga muntii lui Avram Iancu, cu tot ce e pe ei, nu putem admite sa ni se fure cea mai mare parte din aurul Apusenilor, nu putem admite ca in locul acela verde si frumos de azi, maine sa se intinda un pustiu selenar, plin cu iazuri de cianura, sursa de cancer si moarte pentru noi si copiii nostri!

Camarazi, lupta pentru Rosia Montana continua! Sa nu cedam nici o brazda din pamantul lui Avram Iancu, al luI Horia, al lui Susman si al fratilor Macaveiu - executati de Securitate pentru rezistenta lor din Muntii Apuseni.


Reactivam blogul Rosia Montana rezista:
http://rosiamontanarezista.blogspot.com/ Promovati-l! faceti-l cunoscut tuturor!
Imnul campaniei noastre ramane acelasi: "Noi suntem cei chemati sa aparam / Muntii nostri cei frumosi! / Caci luptatori de frunte suntem noi / Si vita de eroi!..."

Rosia Montana rezista!


Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Florin Dobrescu Secretar general al PPP 0722749249 buciumul@yahoo.com