sâmbătă, 28 august 2010

PICHETAREA MINISTERULUI ECONOMIEI



11.05.2010, Bucureşti.
MILITANŢII "PENTRU PATRIE" CER MINISTRULUI VIDEANU ÎNGROPAREA PROIECTULUI ROŞIA MONTANĂ

O delegatie de militanti ai Partidului "Pentru Patrie" au pichetat, marti 11 mai 2010, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, cerind public ministrului Adriean Videanu si premierului Emil Boc abandonarea imediata a proiectului de exploatare aurifera de la Rosia Montana.

Reprezentantii PPP, au purtat drapele tricolore sau cu insemnele organizatiei, precum si bannere pe care scria "ROSIA MONTANA NU E DE VANZARE!" ori "IANCULE, DE CE NU VII / SA VEZI MUNTII TAI PUSTII ?", pe fondul sonor al unor imnuri nationaliste legate de Muntii Apuseni.
Secretarul general al partidului, Florin Dobrescu a anuntat ca pichetul de astazi face parte dintr-o campanie ampla initiata de PPP impreuna cu organizatii ale societatii civile, care isi propune informarea publicului romanesc si sensibilizarea institutiilor statului cu privire la proiectul minier promovat de Ministerul Economiei si de compania canadiana Gold Corporation, si la consecintele dezastruoase la adresa mediului natural si vestigiilor istorice de o insemnatate deosebita, pe care acesta le presupune. Dobrescu a aratat ca proiectul este cu totul nerentabil pentru statul roman, si ca el reprezinta o mostra de imoralitate, intrucat o generatie nu are dreptul sa epuizeze intr-un mod distructiv toate resursele strategice ale tarii, fara a mai lasa nimic generatiilor viitoare.
El a cerut reprezentantilor Guvernului sa se situeze pe linia interesului national, avertizind ca initiatorii proiectului isi asuma o grea raspundere atat in fata neamului romanesc cat si fata de normativele europene in privinta dezvoltarii durabile si protectiei mediului, facand trimitere directa la rezolutia adoptata saptamana trecuta de Parlamentul European in acest sens.
Florin Dobrescu a afirmat ca fondatorii PPP au rezistat in inchisori ori cu arma in mana in munti impotriva ocupatiei comuniste, iar tinerii de azi vor rezista impotriva dezastrului proiectat la Rosia Montana, uzand de toate mijloacele Statului de Drept pentru in care au crezut si continua sa creada.
El a indicat alternative de dezvoltare economica a zonei si a anuntat ca pichetarea se va incheia cu depunerea la secretariatul Ministerului a unui memoriu prin care PPP cere stoparea imediata a proiectului de la Rosia Montana.
Manifestarea s-a bucurat de prezenta mass-mediei si in special a reprezentantilor Radio Romania Actualitati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu